Ett eget citat

"Vi sårar och blir sårade, vi läker, växer, går vidare, blir starkare och försöker leva fullt ut varje dag i jakten på lyckan."

Jag tycker jag har lyckats sammanfatta livet och dess lärdomar ganska bra i en enda mening.

mindre zumba mera jobb

Det blev ingen zumba denna eftermiddag. Kände att jag både ville låta nacken ta det lugnt så att värken går över och fokusera på att söka jobb.
 
Vet inte om jag redan har skrivit det men nu har jag iallafall fått hem alla arbetsgivarintyg och fyllt i den blankett som jag skulle fylla i själv, imorgon ska jag ta kopior på allt ifall att nåt konstigt händer och sedan ska jag posta orginalen till min a-kassa.
 
Idag fick jag även hem en massa info från a-kassan samt mina kassakort. Det är de kort man fyller i när folk kallar det "att stämpla" om jag har förstått det rätt. Mitt största bekymmer e att jag ska fylla i fel så att det börjar strula nånstans. Informationen e väldigt tydlig så det är egentligen inte några problem men samtidigt är det väldigt mycket information. Jag läste igenom 5st A-4 ark med text innan jag kom fram till själva kassakortet som oxå är ett A-4 ark varav halva sidan är info och halva sidan är själva kassakortet.
 
Har iallafall sökt 2 jobb som verkar riktigt spännande men inget jag kommer lägga ut länkar till eller beskriva desto mer ingående för då blir väl konkurrensen större för mig om det är nån annan där ute som söker jobb i samma bransch just nu.
 
Sedan finns det såklart fler jobb i min bransch men inte exakt den inriktning jag vill ha. Jag har insett att jag inte vill satsa på en lång karriär enbart som direktris eller mönsterkonstruktör, det är inte tillräckligt stimulerande och givande för mig. Jag vill in i processen ännu tidigare, jag vill jobba med design, jag vill vara med när man börjar forma researchen till något mer konkret och själva idén till plagget föds och kollektionen börjar ta form. Däremot kan en tjänst som kombinerar design och mönsterkonstruktion vara kul för då får man ju jobba lite med båda delarna, har träffat folk som har haft assistenttjänster där man hjälper till på båda ställen.
 
Sedan finns det ju jobb som jag inte ens har rätt kompetens till men som kan vara roliga att söka för att se om det ändå finns en chans... och det kan ju faktiskt bli ett riktigt äventyr att få ett nytt jobb som kanske går lite vid sidan om den utbildning och erfarenhet man redan har. Man lär ju sig hela tiden något nytt.
 

Aj ont

Känns som det blir lite av en gnäll-dag för mig idag...
Träningsvärk i heeela kroppen och fortf öm efter att sjukgymnasten knakat ut ryggen och nacken och nu är det ngt i nacken som stramar som känns som begynnande nackspärr. Inte bra.

Jag hade ju tänkt sitt och surfa jobbannonser hela eftermiddan och kvällen och skicka ut ansökningar men nu får jag väl göra det lite i etapper.

Jag har väl råkat chocka nån muskel som inte e van vid så mycket rörelse och ansträngning som både knäckning och träning har inneburit. Får se hur det blir med Zumban ikväll, kanske avbokar om jag blir ännu stelare i nacken...

Det som göms i snö...

eller längst in i ett rum som fungerar som avställningsyta för allt möjligt kommer fram när man storstädar.
 
Jag har röjt upp i rummet där jag har alla mina design- och syprylar och hittade en massa fina gamla skisser och teckningar som jag gjort för längesen.
 


Det var mycket som åkte i soptunnan men dessa fastnade jag för så jag behåller dem ett tag till. Har länge tänkt att jag ska ta mig iväg på krokiteckning på lördagarna men det har bara inte blivit av. Den här hösten ska jag verkligen se till att göra det, första tillfället är 22 september.

Träningsvärk

Ja då är det ju dags att återupptäcka träningsvärken... Idag känns det i magen. Docka kan jag ju inte klaga för de flesta vill ju ha en platt å fin mage å träningsvärk i de traktern e ju ett tydligt tecken på att jag har använt dem på rätt sätt igår.
 
Idag har jag börjat med en bra frukost: Yoghurt med frysta blåbär och jordgubbar, kokt ägg och kaffe.
Kl.12 ska jag promenera till gymmet å köra bodypump. Imorgon kommer jag nog att gnälla riktigt mycket om träningsvärk i hela kroppen...
 
 

Dagens träning avklarad

 
Spinning +core.
Gick väl sisådär... Jag spydde i slutet av spinningpasset... Det har hänt förr så jag är inte förvånad men då har det hänt på timslånga pass inte på 30min pass. Men jag tog väl i mer än jag borde och är relativt otränad...
Därefter core och jag tog det lugnt för att inte må ännu mer illa men oftast är det ju så att bara man har spytt en gång så går obehaget över och man kan fortsätta och avsluta träningen som vanligt.
ikväll ska jag träffa en sjukgymnast som ska knaka ur min rygg. Det ska bli riktigt nice! Gött att få ordning på kroppen och få hjälp med sånt som man inte kan fixa till på egen hand. Hade till och med en tid bokad för spamassage på fredag men det känns direkt olämpligt att unna sig sådan lyx så länge jag inte har nån inkomst så det får vänta.
Imorgon blir det ett lunchpass med Bodypump.

Träning från och med nu

Idag är det dags att kicka igång gymmandet igen!
Börjar med 30 min spinning som åtföljs av 25 min core.
Givetvis promenerar jag till och från gymmet så därmed är både uppvärmningen och nedvarvningen lite inbyggd oxå :)

There is no place like Paris

Kan man älska en plats så mycket?
 
Ja det kan man faktiskt!
Kan inte få nog av staden.
 
Så här sitter jag å går igenom semesterbilderna istället för att gå till gymmet och svettas... Att ta det lugnt å njuta av fina foton och minnen förlänger säkert livet på sitt sätt :)

Jaga arbetsgivarintyg

Jaga e nästan lite fel ord för det låter nästan jobbigt... Det är helt enkelt så att jag har ringt runt till de arbetsgivare jag har haft de senaste 12 månaderna, talat med någon på lönekontoret och bett om ett s.k. arbetsgivarintyg som de skickar till mig och som jag sedan ska skicka till a-kassan... eller om jag lämnar det hos arbetsförmedlingen... Jaja, det kollar jag upp när jag har fått mina intyg hem på posten.
 
Idag är det tvätt-dag... En sak som faktiskt känns enklare när man inte behöver boka runt arbetstiderna.
 
Nu ska jag göra mig iordning för att åka och storhandla sen måste måste måste jag gå till gymmet. Igår blev det bara en promenad på 3,5km i kvällsolen, så det räknas knappt som träning. Ska ju träna med min PT nästa onsdag.

Registrera sig på arbetsförmedlingen...

Till att börja med så hittade jag nästan inte deras kontor för de hade tydligen flyttat... Men nu har jag iaf registrerat mig så att de i sin tur meddelar A-kassan så att jag kan få nån slags arbetslöshetsersättning.
Inget komplicerat och personalen var väldigt vänliga.
 
Imorgon ska jag ringa runt till de arbetsgivare jag har haft under de senaste 12 månaderna och be om arbetsgivarintyg som sedan skickas till A-kassan så de kan räkna på hur mycket jag får ut.
Jag fick med mig en röd mapp hem med en massa info som jag ska sätta mig och läsa igenom nu.
 
 
 
Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska ut å springa i det fina vädret eller om jag ska gå till gymmet och träna Bodypump ikväll...

Dags att börja om på nytt

Det är dags för en omstart!
 
Från och med måndag är jag officiellt arbetsfri.
Jag har inte blivit erbjuden en fast tjänst efter den provasntällning jag har haft under de senaste 6 månaderna pga åtstramningar, ja pga sämre tider helt enkelt.
 
Dock är jag inte så stressad och bekymrad som man kanske borde vara. De 2-3 senaste åren av mitt liv har varit lärorika och bra men samtidigt oerhört hektiska så jag ser fram emot en slags paus även om den inte är självvald.
Jag har trots allt hunnit praktisera på ett av sveriges exklusivaste modeföretag Valerie och arbetat på 3 av sveriges största modekedjor H&M, KappAhl och Gina Tricot.
 
Så imorgon är officiellt min sista arbetsdag på Gina. Den kommer att börja med frukost med hela teamet sedan vid lunch ska alla direktriser gå ut och äta och sedan på eftermiddagen kommer jag att bjuda dem alla på lite kanelbullar men det vet de inte om än.
 
På måndag tar jag tag i mitt nya liv. Jag gör det faktiskt med glädje än så länge för jag ska först av allt passa på att gå igenom mn garderob och vindsförrådet, samla ihop väskor, skor och kläder som jag inte använder och sälja dem. Väskor, skor och jackor alltså saker som ända har ett ganska högt värde lägger jag ut på tradera så det kommer att länkas och visas upp här på bloggen. Kläder, smycken och annat krimskrams ska jag sälja på nån loppmarknad i Göteborg nån helg.
 
Jag ska ta tag i träningen ordentligt så det blir nog ett och annat inlägg om vikter, tider, distanser och träningsvärk.
 
Sedan har jag även tänkt att jag ska ta tag i mitt egna kreativa skapande igen och skissa, sy, pyssla och göra om kläder och annat.
 
Självklart så ska jag ju söka nytt jobb så det kommer nog en del inlägg som handlar om den processen oxå. På måndag måste jag ju gå till arbetsförmedlingen för 1a gången i mitt liv. Men jag har redan tittat på ett par jobbannonser som jag ska intresseanmäla till och sedan har jag ett personligt jobbtips som jag ska ringa på så jag tror jag kommer att lösa jobbsituationen snabbare själv än via arbetsförmedlingen, dock är det gansak kul att kolla igenom jobbannonserna hos dem för ibland dyker det upp riktigt lustiga saker.
 
Så från och med måndag består mitt liv av följande:
- söka nytt jobb
- träna
- rensa ut grejer och sälja
- skapa och designa

Free as a bird

As of next week I will be unemloyed. I kinda had a feeling the company would not offer to extend my contract by I certainly hoped that they would.
 
Now I'm free as a bird. I guess it is a sign that I should invest in myself and do only what truly makes e happy. I'll have time for workout, sketching and photography. Most likely I will start by cleaning out my closet and sell some shoes, bags and clothes that I don't use, of course displaying all of them here on the blog.
 
I had started planning for a 6 month long trip to Thailand next fall. Now the trip will either come a lot sooner or be postponed...

Le Louvre, Napoleons apartment and art by Wim Delvoye

 
Le Louvre, Napoleons apartment and art by Wim Delvoye.
Can also be found on my instagram account 82ninmol

Some pictures from Paris and Chanel purchase

Can also be found on my instagram account 82ninmol
Was planning to buy the 2.55 classic flap bag in black but it is sold out all over Europe... Better luck next time.

RSS 2.0